Jag läser till min stora förvåning att Egberth vill "strama upp reglerna runt allmänhetens frågestund", förvisso oklart hur och varför.
Vill jag missförstå med flit (för övrigt en paradgren för politiker) så kan jag tolka det som att "allmänheten", dvs bl.a. jag, har blivit för jobbiga och näsvisa.
Jag vänder mig även mot att allmänhetens frågestund "bara" skulle användas för frågor angående Godegårds skola, Jag har deltagit vid hittills fem tillfällen (senaste nötterna finns här) och endast ställt några få frågor ang detta, resten av mina frågor rör allt från landbygden i allmänhet till demokratins sotdöd.
Om man är folkvald politiker så vill jag gärna tro att man vill göra gott, göra skillnad för sina väljare (enligt vad man själv tror på för ideologi förstås). Om väljarna då ifrågasätter utredningar och tagna beslut så kanske första instinkten inte ska vara "fan vad de gnäller!" utan kanske mer åt hållet "undrar varför de gnäller?"
Allmänhetens frågestund är oerhört viktig ur ett demokratiskt perspektiv eftersom det kanske är det enda tillfället som enskilda medborgare i Motala kommun faktiskt kan komma till tals med den politiska ledningen. Eftersom demokratin i Motala kommun i övrigt har kört i diket enligt min mening är det demokratisk härdsmälta att begränsa allmänhetens frågestund!
Om Egberths oro rör vem som ska svara på frågorna så är det väl ett internt bekymmer i KF tänker jag? Dessutom tror jag att det utreddes under hösten att frågor får ställas såväl till styret som till oppositionen (som grupper). Så mitt svar är att Egberth får gå hem och titta vilka huvuden hon har att välja på, de som bör kunna svara från hennes politiska sida är hon själv eller nämndernas ordföranden om de inte vill kasta in någon sakkunnig. Oppositionen får utse egna svarspersoner.
Hur svårt var det på en skala?
Och våra folkvalda politikers eventuella drömmar om att göra gott för sina väljare lämnar jag därhän...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar